Wat kost een motorcross camper

,

 

Camper hype ook in de motorsport

Het  komt steeds meer voor in de motorsport en autosport dat mensen hun Mercedes Sprinter Renault Master of andere grote bedrijfswagen gedeeltelijk of compleet ombouwen naar camper.
Glaslookpanelen.nl als leverancier van Inbouwramen en schuifruiten tbv camperombouw merken dat er gestage groei plaatst vind in het bouwen van deze specifieke campers voor auto en motorsport .

Dit zal mede te maken hebben met de normale camperhype die momenteel al een poos gaande is .
Ook hobbieste maken gretig gebruik van het feit dat na de ombouw de auto vele malen meer waard is geworden en snel verkocht word want de vraag naar campers in nederland groeit nog steeds flink.

Specifiek is er dus ook een grote vraag naar campers speciaal ingericht voor kart/motorcross/circuitsporten dit houd in BIJV een Mercedes Sprinter/Volkswagen Crafter XL Lengte 4 Die dus voor 1/2 deel word ingericht als camper en het ander 1/2 deel van de laadruimte word ingericht garage met werkbank en las apparatuur etc.

Voor deze specifieke doelgroep zijn er ook weer verschillende gradaties Qua ombouw zo kan er voor gekozen worden dit redelijk low budget te doen en er zijn mensen die er voor zorgen dat ze van alle luxe en gemakken zijn  voorzien.,denk hier aan koelkasten Tv keuketje zithoekje .

Ook aan de buitenzijde zijn er grote verschillen er kan gekozen worden voor bijvoorbeeld kunstof universele caravan of camperruitjes maar het ook wil ook wat dus ook is de optie er om echte ramen te plaatsen die 80% verduisterd zijn met een schuifruit ook wel jaagluik/ruit genoemd daarnaast is bij deze optie ook de mogelijkheid om glaslookpanelen te plaatsen om de delen van carroserie die niet voorzien worden van ramen .

kosten motorcrosscamper

Naast de visuele verschillen zitten er uiteraard ook verschillen in het financiele plaatje de kosten voor een ombouw kunnen varieren van €3000 tot wel €100,000 en gaat u de camper zelf bouwen of besteed u dit uit .Voor een budget motorcross camper afhankelijk van de materiaal keuze uiteraard  en of dit zelf gaat doen het laat doen maar u moet rekening houden dat u tussen €3000 en €10,000 moet uittrekken voor een volledige ombouw naar een motorcross camper .
Uiteraard is dit voor luxe verse vele malen hoger hier worden hoogwaardige materialen gebruikte en zoals eerder vermeld zijn de bussen/camper werkelijk van alle gemakken voorzien .
Ik heb bijvoorbeeld zelf nog niet zo lange geleden ramen gemonteerd op een hagelnieuwe Mercedes Sprinter L4 met electrische schuifdeuren en werkelijk alle opties erop de bus was kaal al €80,000 en er werd ruim €100,000 in aangepaste om deze te laten dienen als motorcross camper  dus ook hier geldt the sky is the limit

Luxe versie 

Budget versie 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *