Bouw zelf een Camper

,

Een camper bouwen op basis van een bestelwagen.

Anno 2019 zijn er in grote getalen mensen die een gebruikte bestelwagen aanschaffen om deze vervolgens zelf om te bouwen naar een camper
,het lijkt wel een rage. Waarom willen mensen zo’n klein busje ombouwen tot camper? Er zijn meerdere redenen: in sommige gevallen vanwege het budget. Ook zijn er mensen die gebruik willen maken van het lage belastingtarief en zo toch een bestelwagen kunnen rijden. Bovendien kan een simpele ombouw tot camper de waarde van de bus vermeerderen.

Wat komt er allemaal kijken bij een transformatie tot Camper?

Glaslookpanelen.nl levert de schuiframen, glaslookpanelen, zowel aan particulieren als ook aan zakelijke klanten. Dit ter voorbereiding van de start van de transformatie, van bestelwagen naar camper. Vervolgens maken hun gaten in de bus, werken deze af en monteren daarna de ruiten naar keuze. Dit kunnen schuifruiten zijn, privacy ruiten of de zogenaamde glaslook-panelen (ook wel nepruiten genoemd). Ook moeten de zijwanden en eventueel aanwezige vloer geisoleerd worden.

Er zijn meerde partijen in Nederland gevestigd die voor u de montage van het hefdak/en interieur, incl keuring uit handen zouden kunnen nemen. Ook is er de mogelijkheid dat u er voor kiest de indeling volledig los te laten leveren en deze zelf te monteren.

Welke bussen worden meestal gebruikt?

De Opel Vivaro, Renault Trafic, Volkswagen Transporter, Mercedes Vito, Ford Transit, Renault Master, Mercedes Sprinter, Volkswagen Transporter: dit zijn de meest gebruikte EX Bedrijfswagens die worden gebruikt om de tranformatie te ondergaan naar een camper. Wagens van 5 jaar of ouder zijn relatief goedkoop in aanschaf, dus daarom erg geliefd om omgebouwd te worden. Ook zijn voor deze type bedrijfswagens alle meubels, glaslook-panelen, inbouwramen en hefdaken, standaard leverbaar.

Ook worden de grotere type bussen zoals Crafter, Sprinter, Master regelmatig omgebouwd tot camper voor bijvoorbeeld de autosport, motorcross, kartsport en motorsport.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *